Senaste skriket

Facebook storsatsar på E-handel

Foto: Facebook

Utvecklingen går i rasande fart, nästa steg för den sociala jätten Facebook är lanseringen av deras nya tjänst "Facebook Shops" – med denna nya tjänst kommer de underlätta och hjälpa butiker samt mindre företag att sälja sina varor online.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Att kunna kommunicera på ett smidigt sätt via Messenger, WhatsApp eller Instagram Direct blir ett lyft för butikerna som även via det digitala forumet kan hålla en proffsig service till kunderna.

Vi vill göra shoppingen sömlös och underlätta för alla, från små företag till stora varumärken, att använda våra appar och komma i kontakt med sina kunder, skriver Facebook.

Facebook Shops kommer vara möjligt att koppla till tredjepartsshoppar såsom: Shopify, BigCommerce, Woo, Channel Advisor och CedCommerce. På detta sätt kommer butiksägarna på ett smidigt sätt kunna annonsera om produkter med korrekta lagersaldon direkt i de sociala flödena.

I USA är det möjligt att fullfölja hela köpet direkt i Instagram-appen, det betyder att butikerna inte behöver något avtal med en tredjepartsleverantör såsom Klarna.  Några av varumärkena som anslutit sig till detta är Dior, Adidas, Michael Kors, Nike och många fler.

Bild: Facebook

I sommar rullar Facebook även ut Instagram Shop som av allt att döma kommer att kunna integreras även i Facebook Shop. Som alltid så är det i USA dessa funktioner lanseras först för att sedan nå oss på andra sidan Atlanten – vi på Digiwise håller er uppdaterade.

KällaKälla

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Facebook förvärvar GIPHY

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.