Senaste skriket

Facebook förvärvar GIPHY

Facebook har förvärvat Giphy visar de senaste rapporterna. Giphy är en av de största GIF sidorna på webben, där Facebooks appar står för hela 50 procent av dess totala trafik. Appar som, till exempel, Messenger, WhatsApp och Instagram har använt GIFs i åratal, men då i en form av samarbete under olika tak.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Facebook har nu planer på att integrera GIPHY ytterligare genom att göra GIFs mer lättillgängliga i Instagram Stories och andra funktioner. Målet med GIFs har alltid varit att låta användare vara kreativa i sina sätt att kommunicera. Facebook vill fortsätta på det spåret genom att föra samman Instagram-familjen med GIPHY, och på det sättet öka talangpoolen i processen för att skapa mer intressant innehåll för tjänsten.  

Mer GIFs i flödet är att förvänta

Flera av Facebooks konkurrenter använder sig av GIPHY och i nuläget säger Facebook att dessa samarbeten kommer att fortsätta, men hur de relationerna kommer utveckla sig framöver får tiden utvisa. 

Vi på Digiwise uppskattar GIFs, framförallt för att utrycka känslor – vi höjer dock ett varningens finger för övergödning och rekommenderar er att använda GIFsen med lite känsla.

Foto: Facebook

Källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
E-handeln på ny rekordnivå i Sverige

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.