Senaste skriket

Googles nya algoritm prioriterar upplevelsen av webbplatsen

Google har tidigare använt sig av ett antal faktorer för att identifiera bra webbplatser i Google Sök. Nu har de bestämt sig för att utöka kriterierna gällande vilka sökresultat som rankas högt.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Redan existerande mätvärden för hur en webbplats presterar i Google Sök, inkluderar hur sidan upplevs på mobila enheter, sidans säkerhet gällande hot mot användaren, HTTPS-säkerhet och påträngande pop-ups som stör användaren. Nu har Google tagit fram ytterligare kriterier som avgör ifall en specifik sida dyker upp bland sökresultaten och de är:

  • Largest Contentful Paint (LCP) – mäter den uppfattade laddningstiden för när en sida har laddat in dess viktiga delar.
  • First Input Delay (FID) – mäter hur sidan reagerar när användaren först interagerar med den.
  • Cumulative Layout Shift (CLS) – mäter webbsidans stabilitet gällande förändringar av dess gränssnitt i form av visuella fördröjningar under tiden användaren nyttjar sidan.

Bild: Google

…webbplatsen behöver relevant information för att rankas högt.

Även fast dessa kriterier är viktiga kommer de inte att åsidosätta att webbplatsen behöver relevant information för att rankas högt. Tidigare har sidor som använt Accelerated Mobile Pages (AMP) blivit prioriterade under fliken Nyheter på Google, men nu kommer även sidor som uppfyller dessa kriterier att prioriteras. Förändringen kommer tidigast rulla ut i början av nästa år. Vi på Digiwise ser till att hålla er uppdaterade.

Vill du förbättra din webbplats utifrån de nya kraven, tveka inte att kontakta oss på Digiwise så hjälper vi dig.

Källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Snapchat rullar ut dynamiska annonser

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.