Senaste skriket

Snabbare webbplatser ökar konvertering

Med tiden har människor blivit allt mer krävande när det kommer till laddningstider för mobila webbplatser och hur smidiga de är att orientera sig på. Det har visat sig speciellt under nuvarande kris.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

En studie undersökte hur en minskning av laddningstider på 0.1 sekunder påverkar konverteringar, till exempel att någon genomför ett köp eller skickar ett mejl, och den visade en ökning på 8 procent för detaljhandel och 10 procent för resor i genomsnitt. Snabbare webbplatser innebär även fler fördelar som att uppmana användare att stanna längre på webbplatsen och ta del av information som företaget vill nå ut med. Tittar vi på avvisningsfrekvensen, det vill säga hur ofta användare besökt en sida och sedan avslutat besöket utan att gå vidare till en annan sida på samma webbplats, minskade den i och med bättre laddningstider.

Vad kan då du göra för att förbättra din webbplats hastighet? Slå oss en signal så toppar vi din prestanda utefter dina förutsättningar. Många kunder har i dagsläget dåliga laddtider för att de helt enkelt har för dålig och slö hosting.

…presterar det digitala på topp så ökar andelen konverteringar och förbättrar kundens affär.

Ett lyckat drift/hostingcase som vi gärna berättar om är när vi höjde hastigheten på ett av våra kunders webbplatser från 12,95 sekunder per sidladdning ner till 963 millisekunder. I nästa steg valde kund sedan att bygga om hela webbplatsen för att optimera ytterligare – presterar det digitala på topp så ökar andelen konverteringar och förbättrar kundens affär.

Idag lever alla framför sina mobila skärmar, hastighet och optimering för smarta telefoner är några av de viktigaste faktorerna för att nå igenom bruset digitalt. Vi på Digiwise står till tjänst när det är dags att ta tag i det digitala på allvar. Hör av dig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Skatteverket blir generösare i sin tolkning av vad som är friskvård

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.