Senaste skriket

Skatteverket blir generösare i sin tolkning av vad som är friskvård

Äntligen är det möjligt för anställda att registrera träningsappar och andra internettjänster som friskvård, då Skatteverket numer godkänner dessa som personalförmåner.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Under en längre tid har detta legat på tapeten bland många andra gränsfall till vad som klassas som friskvård. Rådande pandemi har dock gjort att folk blivit tvungna att träna hemifrån, därför gör Skatteverket nu en bredare tolkning av vad som är skattefritt för arbetsgivare.

Tidigare har appar som stegräknare varit giltiga, men i och med den här ändringen utökas valmöjligheten till att registrera träningsappar och internetbaserade träningsprogram som, till exempel, yoga, motion, viktminskning och rökavvänjning. Arbetsgivaren måste fortfarande avgöra om anställda ska kunna utnyttja detta eller inte, vilket gör att det inte bara är upp till Skatteverket.

Att kunna träna hemma är extra viktigt i dessa tider och med hjälp av träningsappar lämpar det sig utmärkt att göra just det.

Tittar vi på betaltoppen för hälsa och motion på Appstore, ligger sömn, mindfulness och yoga -appar i toppen, där yoga och mindfullness är väldigt relevanta vad gäller friskvård. Att kunna träna hemma är extra viktigt i dessa tider och med hjälp av träningsappar lämpar det sig utmärkt att göra just det. Vi på Digiwise är frekventa användare av mindfulnessappar och har använt Headspace under en längre tid. Vi ser fram emot att våra anställda ska nyttja dessa förmåner och att de nya reglerna bidrar till ett förbättrat välmående.

Källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Facebook-aktien kan stiga i värde trots motstånd

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.