Senaste skriket

Facebook-aktien kan stiga i värde trots motstånd

Facebook-aktier kan komma att stiga trots att stora företag bojkottar deras plattform när det kommer till att annonsera produkter.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

The Verge meddelar att flera stora företag har börjat bojkotta Facebook och pausat annonsering på plattformen. Coca-Cola är en av dem som pausat sin digitala marknadsföring på sociala medier med anledning av hat och olämpligt innehåll som existerar. Förhoppningen är att öka ansvarsskyldighet hos deras sociala medier partners och transparensen kring hanteringen av detta.

Måndagen den 16 mars 2020 låg en Facebook Inc aktie på 145,96 USD och i nuläget ligger den på 243,57 USD, den hade också ett fall den 26 juni ner till 215,86 USD från 242,16 tre dagar innan.

Företag kommer fortsätta annonsera i lika stor utsträckning om inte mer…

Enligt Brent Thill på Jefferies är Facebook en så pass attraktiv plattform att personer fortfarande kommer använda den till att kommunicera med vänner och bekanta. Företag kommer fortsätta annonsera i lika stor utsträckning om inte mer eftersom mindre företag vill synas och öka sin annonsering för att klara pandemin, vilket resulterar i att fler företag går med än lämnar. Han säger att Facebook upplevt kriser tidigare med förvånansvärt starka resultat efteråt och indikationer pekar på att aktiepriset kan stiga upp till 300,00 USD.

Vi på Digiwise har många kunder som valt att besvara pandemin med ökad annonsering och då vänt de tuffare tiderna till ökad försäljning. Flera kunder följer konceptet att det inte går att bromsa sig ur en uppförsbacke. Vi kommer finnas med på hela resan!

Källa, källa & källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Digital marknadsföring står pall i krisen

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.