Senaste skriket

Näthandelsjätten Amazon kan röra om i grytan om en lansering sker i Sverige

Mycket talar för att Amazon kommer lanseras i Sverige och många fysiska butiker kan riskera att bli utslagna av jätten.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Fysiska butiker kan få det tufft ifall Amazon bestämmer sig för att starta upp verksamheten i Sverige. Patrik Hedelin, partner på Eequity, menar att de fysiska butikerna som inte ställt om digitalt kommer slås ut. Bättre ser det ut för näthandlare säger flera källor som är insatta i ämnet. Nicklas Storåkers, vd för Pricerunner, hävdar att Amazon kan erhålla 10 procent av marknaden på några års sikt men inte ta över helt och hållet. Pär Svärdson, grundare av Apotea, tror inte heller att Amazon kommer förändra speciellt mycket. Däremot menar Markus Varsikko, detaljhandelskonsult, att bolaget kan bli den största e-handelsplattformen i Sverige om några år.

…vi får räkna med att de kommer till Sverige tids nog.

Cdon meddelar att det hintades om etablering i Sverige när representanter från Amazon kontaktade Kristoffer Väliharju, vd för Cdon. Nicklas Storåkers säger att ingenting är säkert med amerikanska bolag och att Amazon själva inte vet, men vi får räkna med att de kommer till Sverige tids nog. Amazon kommenterar den påstådda lanseringen med att de inte svarar på rykten och spekulationer.

Huruvida Amazon kommer att starta upp sin verksamhet I Sverige återstår att se. Vi på Digiwise spetsar öronen och kommer med stort intresse följa händelseförloppet framöver.

Källa & Källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Instagram lanserar QR-koder

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.