Senaste skriket

Låt kreativiteten flöda med Instagram Reels

Med sin enkla layout, kreativa potential och näst intill beroendeframkallande rullningsfunktion har Tiktok tagit världen med storm. Nu tar Instagram ta upp kampen om användarna och lanserar den snarlikt fungerande tjänsten Reels.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Instagram själva beskriver Reels som en funktion där du som användare enkelt kan dela kreativa och roliga videos med vänner och andra Instagramanvändare. Har du dessutom ett offentligt konto kan dina videos nå den breda massan via utforskarplatsen Explore. Med löftet om att “vem som helst har chans att bli en kreatör på den globala scenen” skapar Instagram hopp för kreativa själar.

Så hur fungerar då tjänsten? Likt Stories har Reels ett stående format, en maxlängd på 15 sekunder och kreativa möjligheter att lägga till text, emojis och animationer. Utöver detta kan användare av Reels dessutom:

– Sammanfoga flera klipp till ett
– Nyttja en timer och nedräkningsfunktion
– Justera klippets uppspelningshastighet
– Lägga till musik från Instagram music library
– Använda andra användares ljudklipp

För att komma igång med tjänsten klickar du enkelt på kamerasymbolen uppe i appens vänstra hörn. Väl där finner du Reels med en enkel högerswipe. När inställningarna är justerade är du tre steg från en färdig Reel. Det enda du behöver göra är att:

1. Spela in ditt klipp

2. Pynta klippet med valfri effekt

3. Dela din Reel!

Svårare än så är det inte. Och med det konstaterat kommer vi till den viktigaste frågan. Kan du som företagare använda dig av Reels?

Givetvis! Den enda (lilla) skillnaden är att du som företagare inte kan använda musiken som privata användare och kreatörer kan. Men vad gör det när möjligheterna att vara kreativ i övrigt är oändliga?

Vill du veta mer om hur ditt företag kan dra fördel av funktioner som Reels i er digitala marknadsföring? Tveka inte att ta kontakt med oss. Med lite kreativitet, underhållning och en digital närvaro kan man nå oanade höjder.

Källa & källa

Psst! Sugen på att komma igång med Reels nu med detsamma? Ta del av en grym Reels-guide HÄR.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Offentliga hemsidor måste vara handikappanpassade

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.