Senaste skriket

Instagram fyller tio år

Idag är det prick tio år sedan Instagram lanserades i appbutikerna. Instagram firar födelsedagen genom att låta användarna byta appikon på sina hemskärmar. Ytterligare en överraskning väntar inuti appen.

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77

Den 6 oktober 2010 lanserade Kevin Systrom och Mike Krieger fotodelningsappen Instagram. Tio år har gått sedan dess och det är inget snack om att Instagram tagit den sociala medievärlden med storm. Att instagramma sin fotovänliga måltid eller redigera sin senaste selfie har nog de flesta hunnit med både en, två och tio gånger under det senaste decenniet. 

Men nog om oss användare och mer om appen. Det är ju trots allt Instagrams födelsedag. 

Födelsedagsbarnet ger nu dig som användare möjligheten att byta appikonen på din hemskärm. I utbudet hittar du alla hemskärmsikoner som Instagram haft genom åren. Du kan exempelvis få tillbaka den klassiska Polaroid-kameraikonen som appen hade från början, bland många fler. Appuppdateringen innehåller även funktionen “Stories map”: en privat karta och ett arkiv med alla dina stories från de senaste tre åren. 

För att komma åt de nya ikonerna går du till inställningarna i appen och sveper ner på skärmen. När du har svept tillräckligt långt låses ikonerna upp och du får ett meddelande från Instagram. Det gäller dock att vara snabb! Enligt rykten kommer hemskärmsikonerna endast finnas tillgängliga under oktober månad. 

Vi på Digiwise har självklart uppdaterat hemskärmsikonerna till våra nostalgiska favoriter. Vilken ikon väljer du?

KällaKälla

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77
Läs också
2020 – rekordår för e-handeln

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.