Senaste skriket

Nu gör den hypade appen Clubhouse entré i Sverige

Kanske har du hört talas om Clubhouse, sociala medie-appen som just nu är den heta snackisen på alla influencers läppar. Har du inte gjort det än lär det inte dröja länge innan samtalsämnet diskuteras bland dina vänner också. Den omtalade appen från USA har nämligen gjort entré i Sverige nu.

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77

Vad är då Clubhouse? Appen är ursprungen ur techparadiset Silicon Valley. Till skillnad från andra sociala medier kan inte vem som helst ladda ner Clubhouse och logga in. För att bli en del av appen behöver du få en inbjudan från en person som redan är medlem. Varje medlem har sedan två exklusiva inbjudningar var att dela med sig av till sina vänner.

Appen skulle kunna beskrivas som en exklusiv nattklubb, där bara personer som är tillräckligt kända eller med rätt kontakter får access

Människor inom techbranschen har länge spekulerat vilken app som ska bli nästa stora succé, och kanske har vi svaret framför oss nu. Gemensamt för appar som Facebook, Instagram, TikTok och Snapchat som används flitigt idag är delningsfunktionen med statusar, bilder och videos. Clubhouse är istället ett slags digitalt chattforum där användare kan starta röstsamtal i olika “rum”. I ett samtalsrum kan det vara alltifrån några enstaka personer upp till hundratals deltagare som pratar och lyssnar samtidigt.

Väl inne i appen, när man haft turen att få en inbjudan, kan man välja olika ämnen som man är intresserad av. Ju mer information man ger appen om sina intressen, desto fler samtalsrum och individer rekommenderar appen att man följer eller går mer i. Som anordnare av ett samtal har du själv möjlighet att moderera samtalet och bestämma vem som får vara med och prata. Som lyssnare kan du använda “räcka upp handen”-funktionen för att signalera att du själv vill delta i samtalet.

Den första februari 2021 hade appen 2 miljoner användare världen över. Företaget bakom appen har meddelat att de snart hoppas kunna öppna upp appen för användare. Vi på Digiwise kommer hålla ett extra öga på Clubhouse och följa utvecklingen med spänning.

Stay tuned!

Läs mer om Clubhouse och deras framtidsplaner HÄR.

 

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77
Läs också
Facebook tar upp kampen om ljudanvändarna

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.