Senaste skriket

Internet Explorer går i graven

Under många år var Internet Explorer en av världens mest använda webbläsare. Nu meddelar Microsoft i ett blogginlägg att webbläsaren slutar stödjas från och med 15 juni 2022.

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77

Sedan 1995 har Windowsanvändarna kunnat nyttja Microsofts webbläsare. Som en del av Windows 95 lanserades Internet Explorer 1.0 som snabbt blev en utmanare till dåtidens marknadsledare Netscape Navigator. Internet Explorer vann under de kommande åren stora marknadsandelar och lyckades med tiden peta ner Netscape från tronen. Succén var ett faktum – då.

Att Internet Explorer snart försvinner kommer inte som någon överraskning. Efter år av minskad popularitet och användning har webbläsaren successivt avvecklats av Microsoft webbutvecklare. När techjätten själv ersatte Internet Explorer med arvtagaren Microsoft Edge år 2015 var pensioneringen av den föråldrade webbläsaren ett faktum. I ett blogginlägg som publicerades förra veckan meddelade Microsoft att Explorer nu försvinner:

We are announcing that the future of Internet Explorer on Windows 10 is in Microsoft Edge.

Den 15 juni 2022, efter mer än 25 år av tjänstgöring, avslutas allt stöd för Internet Explorer för Windows 10 (version 20H2 eller nyare) och Windows 10 IOT. De användare som fortfarande använder webbläsaren till något kommer att hänvisas till kompatibilitetsläget i Edge.

Även om Internet Explorer snart försvinner för gott tycks inte Microsoft sörja avskedet av sin gamle trotjänare. Edge är enligt Microsoft själva både snabbare, säkrare och modernare än sin föregångare. Dessutom är Edge kompatibel för äldre webbsidor och applikationer.

Med fokuset riktat mot framtiden tackar vi på Digiwise Internet Explorer för ett kvarts sekel trogen tjänst och önskar arvtagaren Edge lycka till i kampen om internetanvändarna. Vi passar även på att tipsa dig som vill uppleva känslan av Explorer att testa Explorer-läget i Microsoft Edge. Det läget ska finnas kvar till åtminstone 2029.

Källa & källa

 

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77
Läs också
Nu kan alla dölja likes på Instagram & Facebook

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.