Senaste skriket

Nu kan alla dölja likes på Instagram & Facebook

dolj likes pa instagram

Under ett par år har Facebook experimenterat med möjligheten att dölja likes, målet har varit att ge användarna större kontroll på upplevelsen. Bland yngre användare har "likes-hets" och höga krav på att få så många likes som möjligt pressat många användare.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

Detta har lett till att många väljer att avstå att publicera bilder i det organiska flödet då bilden inte uppfyller alla krav för att få så mycket likes som förväntat – det leder i sin tur till att de sociala plattformarna sakteliga får brist på nytt innehåll och det betalda sponsrade inläggen tar allt större plats.

Nu har dock Facebook gått live med den nya förändringen att användarna har makten över likesen, du har nu möjlighet att dölja likes på både dina egna inlägg samt andras inlägg i det egna flödet. Den som väljer att följa likes på sina egna inlägg kan fortfarande se vilka som har interagerat med inläggen, men det kräver att man klickar sig vidare för att komma åt statistiken.

Om denna förändring får fart på postandet återstår att se, bakom alla förändringar som Facebook gör ligger år av A/B-testande – det är antagligen ingen slump att de nu väljer att skarpt lansera funktionen i alla regioner.

Vi på Digiwise brinner för att våra kunder ska få så många likes som möjligt så vi forsätter att låta dem vara synliga, hur väljer du att göra i ditt flöde?

Källa 

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Instagram överväger betalvägg

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.