Senaste skriket

Så ska influencers lockas till att skapa mer innehåll

Både Facebook och Instagram lanserar nya funktioner som ska göra det möjligt för innehållskapare att tjäna extra pengar på sitt innehåll.

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68

I samband med ett event för innehållsskapare meddelande Facebooks vd Mark Zuckerberg att influencers snart kommer kunna tjäna extra pengar i utbyte mot att de uppfyller diverse utmaningar. Det handlar bland annat om att genomföra livesändningar tillsammans med andra konton och sälja så kallade ”badges”.

Syftet med de nya funktionerna är att locka inflytelserika innehållskapare att lägga mer tid på att ta fram innehåll direkt i appen. Enligt Zuckerberg själv bör stora konton som gör detta belönas.

We believe that you should be rewarded for the value that you bring to your fans and to the overall community

Med det nya shoppingverktyget ”Affiliate” direkt i appen kommer innehållskapare kunna belönas med provision för köpen de driver in. Användare av appen kommer i sin tur uppmärksammas med en text ovanför posten att ett köp genererar provision för innehållsskaparen.

Med största nyfikenhet kommer vi på Digiwise följa denna utveckling.

Källa & källa

Sonny Eriksson
Sonny Eriksson
Partner
sonny@digiwise.se 070-914 96 68
Läs också
Instagram avslöjar hur deras algoritmer fungerar

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.