Senaste skriket

1 miljard dollar till innehållsskaparna

Facebook kommer dela ut en miljard dollar (motsvarande 8,65 miljarder kronor) till innehållsskapare på Facebook och Instagram under 2022. Syftet är att uppmuntra influencers att skapa intressant och underhållande innehåll.

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77

We want to build the best platforms for millions of creators to make a living

Så inledde Facebooks vd Mark Zuckerberg sin uppdatering när han igår berättade om företagets nya satsning. I hård konkurrens med andra plattformar som Tiktok hoppas Facebook kunna locka fler innehållskapare att använda just Facebook och Instagram.

Det nya bonusprogrammet, som vi på Digiwise berättat om i en tidigare artikel, kommer börja rulla ut under nästa år. Bonusprogrammet går ut på att innehållsskaparna får betalt när de uppnår vissa milstolpar. Enligt Facebook själva kommer influencers redan under denna sommar och höst kunna ta del av mer information hur det nya bonussystemet fungerar.

Som alltid fortsätter vi på Digiwise följa de senaste nyheterna från Facebook och Instagram. Funderar du på hur ditt företag kan använda de sociala medieplattformarna för att skapa lönsamhet i verksamheten? Tveka inte att ta kontakt med oss.

Källa

Sonny Eriksson
Louise Solberg
Business Developer
louise@digiwise.se 070-983 77 77
Läs också
Facebook lanserar låtande emojis

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.