Senaste skriket

Årets mest populära emoji

Sonny Eriksson
Business Developer

Vilka emojis toppar listan över de mest populära 2021? Unicode-konsortiet – som ansvarar för emojistandarden – har listat årets mest använda emojis. Skratt och kärlek toppar listan med ”tears of joy” (😂) på förstaplats, det traditionella röda hjärtat (❤️) på andraplats och ”Rolling on the floor laughing” (🤣) på plats nummer tre.

Brukar du använda emojis? Då är du inte ensam. Så många som 92% av världens internetanvändare använder sig idag av emojis i sin kommunikation. Med tanke på att det främsta användningsområdet för emojis är att lätta upp stämningen och förstärka känslor kommer årets topp 10-lista inte som någon överraskning.

Här är listan över 2021 års mest använda emojis:

  1. 😂
  2. ❤️
  3. 🤣
  4. 👍
  5. 😭
  6. 🙏
  7. 😘
  8. 🥰
  9. 😍
  10. 😊

Emojin ”Tears of joy” som toppar årets lista står för över 5% av all emojianvändning, tätt följt av det röda hjärtat. De 100 mest populära emojisymbolerna används i 82 procent av fallen.

Med 3,663 emojis att välja mellan går det allra mesta idag att beskriva med hjälp av en emoji. För alla emoji-användare där ute kan vi på Digiwise med glädje meddela att Unicode inom kort kommer att lansera ännu fler emojis!

Källa

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.

Copyright © 2024 Digiwise® AB