Senaste skriket

Microsoft väcker liv i Bing

Att Google är det vanligaste sökordet på Microsoft Bing är gamla nyheter, många och däribland vi på Digiwise har inte sett Bing som en riktig konkurrent till Google. Med den hajpade AI-chattjänsten Chat GPT under huven så kan spelreglerna ändras helt…

Microsoft har nämligen investerat mångmiljardbelopp i Open AI som äger Chat GPT. Detta kommenterar vd Satya Nadella i ett pressmeddelande: ”Vårt partnerskap med Open AI utgår från en gemensam ambition att ansvarsfullt utveckla den allra senaste AI-forskningen och demokratisera AI som en ny teknologisk plattform” Läs mer.

Microsoft satsar drygt 100 miljarder i Open AI

Medan många av konkurrenterna Google, Amazon och Apple skruvar på sig så kan detta vara det tekniska övertaget som Microsoft saknat under många år – om integreringen till Bing blir av och succén är ett faktum återstår att se.

Källor ”med insyn i saken” säger det att en lansering av nya Bing med integrerat Chat GPT kan ske redan undan Q1 i år.

Vi på Digiwise väntar med spänning på vad som komma skall. Stalltipset om det blir en lyckad lansering är att även Google och övriga amerikanska drakar släpper liknande tjänster.

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.

Copyright © 2024 Digiwise® AB