Senaste skriket

Apple introducerar Apple Intelligence – en ny era av personlig AI

Apple har nyligen presenterat Apple Intelligence, ett system för personlig intelligens som integreras i iPhone, iPad och Mac.

Denna avancerade AI-teknologi kombinerar kraftfulla generativa modeller med användarnas personliga kontext och är djupt integrerat i de kommande operativsystemen iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia.

En av de mest imponerande aspekterna av Apple Intelligence är dess fokus på integritet. Med Private Cloud Compute kan användarna vara säkra på att deras data hanteras privat och säkert. Systemet använder både lokal bearbetning och molnbaserade modeller som körs på Apple-chip.

Siri + ChatGPT = sant!

”Apple Intelligence förändrar vad användarna kan göra med våra produkter – och vad våra produkter kan göra för användarna,” säger Apples vd Tim Cook.

Nya verktyg för kommunikation och kreativitet

Apple Intelligence introducerar flera nya funktioner som förenklar skrivande och skapande. Funktionerna Rewrite, Proofread och Summarize hjälper användare att anpassa, korrekturläsa och sammanfatta texter direkt i appar som Mail och Anteckningar. Image Playground låter användare skapa anpassade bilder och experimentera med olika stilar.

Siri + ChatGPT = sant!

Med integrationen av OpenAI ChatGPT blir Siri mer kraftfull än någonsin. Siri kan nu använda ChatGPT expertis för att svara på komplexa frågor och hjälpa användare med uppgifter som att schemalägga meddelanden eller söka efter specifika bilder. Detta gör Siri till en mångsidig assistent som kan agera baserat på användarens behov.

Få iPhone-modeller redo för Apple Intelligence

För att kunna använda Apple Intelligence krävs en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max. När det gäller Mac-datorer eller iPad-enheter måste de vara utrustade med ett M1-chip eller en nyare processor. Detta förväntas driva en stor uppgraderingscykel, den största sedan iPhone 12 med stöd för 5G släpptes 2020. Löp och köp och säkra tillgången till den nya tekniken.

Potentiella framtida samarbeten

Enligt Apples mjukvaruchef Craig Federighi kan fler AI-samarbeten vara på gång, inklusive med Googles AI-modell Gemini. ”Vi tror att användarna kommer att utveckla preferenser för specifika modeller beroende på vad de vill göra,” sade Federighi.

Elon Musks varning

Elon Musk har uttryckt stark kritik mot Apples integration av OpenAI på operativsystemsnivå. ”If Apple integrates OpenAI at the OS level, then Apple devices will be banned at my companies. That is an unacceptable security violation,” sa Musk. Han menar att Apples tillit till OpenAI säkerhet och integritet är bristfällig. Musk tillade att besökare vid hans företags kontor skulle behöva lämna sina Apple-enheter vid ingången, där de skulle förvaras i en Faraday-bur för att blockera elektromagnetiska fält.

En ny standard för AI i vardagen

Medan vi ser fram emot att följa utvecklingen av Apple Intelligence, är vi på Digiwise övertygade om att denna teknik kommer att ha en djupgående inverkan på hur vi interagerar med våra enheter och utför våra dagliga uppgifter. Vi fortsätter att följa utvecklingen och håller våra läsare informerade om de viktiga nyheterna kring denna spännande utveckling inom AI och personlig teknologi.

Vi är certifierade
av Google

Vi utbildar oss kontinuerligt och arbetar för att hålla oss ajour med den snabba utvecklingen. Våra certifieringar i Googles produkter är en kvalitetsstämpel på vår kunskap.

Copyright © 2024 Digiwise® AB